Intrebari Frecvente despre asigurarea rca ieftina

Incercam sa va raspundem la majoritatea intrebarilor legate de achizitionarea unei asigurari rca online prin intermediul site-ului nostru.

Daca nu gasiti raspunsul dorit in informatiile de mai jos, ne puteti trimite intrebarile voastre pe pagina de contact.

Ce inseamna asigurarea RCA?

Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto este o polita care se poate incheia la orice companie de asigurari, de preferat imediat dupa achizitionarea unui autoturism noul sau second-hand. Platind prima de asigurare va asigurati ca, in cazul producerii unor evenimente rutiere, compania de asigurari se va ocupa cu despagubirea daunelor produse altor autovehicule sau persoane.

De ce este asigurarea RCA obligatorie?

Asigurarea de raspundere civila auto este obligatorie pentru a se asigura protejarea ambelor parti implicate intr-un eveniment rutier cu implicatii negative. Persoanele pagubite vor fi despagubite de catre compania de asigurari indiferent de starea financiara a persoanei responsabile de producerea pagubei. Aceasta despagubire se refera la inlocuirea sau repararea daunelor materiale produse unei persoane sau institutii, dar si la despagubirile de ordin moral, atunci cand evenimentul rutier se soldeaza cu raniti.

Cum pot oferi unele companii de asigurari un RCA ieftin?

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, piata asigurarilor a devenit libera. Acest lucru inseamna ca fiecare companie este libera sa isi stabileasca propriul sistem de plati, de aceea unele companii practica asigurara mai costisitoare, in timp ce altele au oferte mai relaxate din punct de vedere financiar.

Incheierea unui RCA ieftin presupune unele dezavantaje?

Desi libere sa isi stabileasca pretul primei de asigurare, companiile de asigurari nu pot modifica sumele maxim asigurate sau conditiile de asigurare pentru politele RCA. Aceasta inseamna ca suma maxima de despagubire este aceeasi, iar contractul de asigurare are aceleasi clauze, indiferent de pretul pe care l-ati platit.

Cum pot afla online despre costurile unui RCA?

Pretul unei asigurari RCA nu este influentat doar de compania care ofera polita, ci si de sistemul de bonus-malus. Aceasta inseamna ca daca, in decursul unui an ati fost implicat in accidente care au necesitat plata unei sume considerabile pentru despagubire, pretul prime de asigurare poate creste cu pana la 100%. In schimb, daca nu ati cauzat daune pe RCA puteti benefia de o reducere de 10 cu pana la 50%.
Pentru a afla ofertele diverselor companii de asigurare si daca beneficiati de reduceri ale politei, puteti folosi sistemul nostru de calcul online al asigurarii de raspundere civila auto. Asa, puteti gasi un RCA ieftin sau oferte ale diverselor companii de asigurare care functioneaza pe principiul bonusurilor.

De cand este valabila polita RCA?

Spre deosebire de asigurarile de tip CASCO, politele RCA sunt valabile exact din momentul semnarii lor. De asemenea, prima de asigurare se plateste integral si nu in rate, cum este cazul pentru alte tipuri de asigurari. De aceea, un RCA ieftin poate fi o solutie ideala pentru persoanele care se afla in impas financiar.

Ce se intampla daca nu am RCA?

Daca nu aveti incheiata o asigurare de raspundere civila auto si provocati un accident rutier sunteti obligat sa platiti din propriul buzunar daunele materiale sau morale. Daca va aflati in imposibilitatea de a face un efort financiar riscati deschiderea unui dosar penal sau chiar inchisoarea. Mai mult, neasigurarea RCA este pedepsita prin lege cu amenzi cuprinse intre 1000 si 2000 de ron, precum si retinerea talonului si a placutelor de inmatriculare.